Sportul, rol vital pentru o viaţă sănătoasă

1.

Fii în formă. Pe lângă faptul că sportul te ajută să slăbești și să câștigi încredere în tine, acesta are și nenumărate alte beneficii pentru corpul și mintea ta. Spre exemplu îți îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, reducând riscul apariției bolii Alzheimer. Așa că înoată, fă sală, aleargă în parc ori de câte ori ai ocazia.

  •         Sportul, de asemenea, îți îmbunătățește sistemul imunitar. Până și un lucru minor precum o plimbare vioaie de 20-30 minute pe zi îți poate îmbunătăți sitemul imunitar, crescând producția de anticorpi.
  •          Exercițiul fizic este una dintre cele mai bune căi pentru a-ţi oferi un somn bun noaptea, care te poate ajuta să slăbești, reținându-te de la gustările târzii.
2.

Păstrează o greutate sănătoasă. Corpurile noastre diferă în dimensiune și greutate. Un individ cu un corp mai mare, poate fi sănătos având o greutate mai mare, în timp ce o persoană mai mică nu poate “căra” aceeași greutate. Logic, nu?

  •         Să fii prea slab nu este un lucru bun. Nu folosi dietele “magice”, care îți promit că vei slăbi imediat, flămâzind. Nu există ceva care te poate face să slăbești miraculos. O schimbare mică în obceiurile tale alimentare este mult mai sigură din punct de vedere medical, iar beneficiile pentru corpul tău vor fi considerabile.
  •         Amintiți-va că doar atleții serioși sunt capabili să ardă suficiente calorii pentru a mânca cantități masive de junk food, și chiar și așa, ei preferă să nu mănânce deorece își obosesc organismul. Chiar dacă consumi mai multe calori decât îți sunt recomandate, asigură-te că sunt nutritive: inimă, creierul, mușchii, oasele, organele și sângele nu poate funcționa la nesfârșit fără calorii.
3.

Antrenează-te. Doar pentru că poți alergă 5 kilometri fără oprire nu înseamnă că ești sănătos. Dacă faci doar o activitate, îți antrenezi doar o grupă de mușchi. Vei fi uimit când te duci la înot sau la sală să ridici greutăți și nu vei putea face față.

  •         Care este soluția? Nu fă doar o activitate care îți antrenează o grupă de mușchi, ci încearcă să le combini pentru a-ți antrena toate grupele de mușchi.
4.

Antrenează-te cu cap. Nu cred că mai are rostul să spun că există nenumărate căi prin care te poți antrena greșit, încât să-ți afecteze sănătatea. De fiecare data când faci diferite exerciții fizice te expui unui risc fizic, așa că asigură-te că le faci corect.

  •         În primul rând, ai grijă să fii hidratat. Ar trebui să bei apa întotdeauna în timpul antrenamentelor. Deshidratarea poate duce la amețeală și dureri de cap până la inconștientă.
  •         Fă pauze! Nu ești leneș dacă faci pauze, ci doar nu îți pui în pericol sănătatea. Nu poți să exersezi, exersezi, exersezi în continuu. După aproximativ 30 de minute de antrenament ia-ți sticla de apă și relaxează-te. Corpul tău are nevoie de odihnă.
5.

Ia atitudine. Să fii activ fizic nu constă doar în gimnastică. Este un stil de viață pe care îl poți avea 24/7. Până la urmă, persoanele care merg mai mult pe jos sunt mai slabe. Dacă poţi să faci câţiva paşi până la o destinaţie, nu ezita. Ei contează.

  •         Parchează puţin mai departe de locul de muncă, mall sau supermarket. Urcă scările si foloseşte mai puţin liftul. Plimbă câinele sau ia-ţi câteva fructe în parc. Foloseşte bicicleta când mergi la muncă sau la prieteni în vizită. Oportunităţi pentru a deveni mai sănătos sunt peste tot.

Sfaturi

  • Când corpul tău îţi cere odihnă, ascultă-l şi nu te forţa.

Avertizări

  • Acomodează-te la noua rutină încet.
  • Efectuează exerciţiile corect.

Lasă un răspuns

Comentariile au fost dezactivate.