Sa vorbeşti cu o fată pe facebook, misiune imposibilă?

Dacă stai tot timpul pe facebook şi eşti o persoană sociabilă, atunci facebook-ul poate fi locul perfect pentru a conversa cu o fată. Citind sfaturile din acest articol vei înţelege cum să vorbeşti cu o faţă, sau chiar cum s-o inviţi în oraş.

1. Găseşte fata potrivită. Eşti deja prieten cu fata respectivă? Dacă da, treci la pasul 2. În caz contrar, trimite-i cerere de prietenie. Prin intermediul funcţiei “Facebook graph search” poţi găsi o fată cu interese comune, vârstă apropiată şi multe altele.

 • Dacă îi trimiţi o cerere de prietenie şi nu te acceptă, nu o lua personal. Sunt o mulţime de motive pentru care s-ar putea să nu te fi acceptat. Caută mai departe.
 • Dacă îţi acceptă cererea şi întreabă cine eşti, fii sincer şi spune-i cine eşti şi de ce eşti interesat de ea. Îi poţi spune că îţi plac pozele ei şi că ai vrea să vă cunoaşteţi mai bine.

2. Conversează cu ea. Cel mai bun început este să faci ceva, aşa că trimite-i un mesaj. Pentru început, ţine-l scurt, simplu şi amuzant.

 • Dacă nu o cunoşti, prezintă-te. Spune-i despre tine şi despre ceea ce îţi place să faci. Întreab-o despre interesele ei şi lucrurile care îi plac.

3. Dacă nu o cunoşti, poţi începe cu “Bună! Dacă nu te superi, am putea face cunoştinţă?”.

 • Dacă deja vă cunoaşteţi, salut-o şi întreab-o ce mai face. Dacă nu aţi mai vorbit online, stai calm şi aşteaptă-te la orice. S-ar putea să fie foarte diferită faţă de cum o ştii în viaţa reală. Nu fi surprins şi lasă-te condus de val.
 • Cu întrebări simple precum “Ce faci?” sunt iniţiate majoritatea conversaţiilor.

4. Fii interesat de ea. Întreab-o despre lucrurile care îi plac şi reflectă un interes asurpa lor. De asemenea, detaliile profilului tău o vor ajută să înţeleagă cine eşti şi ce îţi place să faci. Cu siguranţă îţi va verifica profilul!

 • O poţi întreba despre filmele preferate, cărţi, muzică. Citeşte despre subiectele respective pentru a putea avea o conversaţie inteligentă şi neplictisitoare.

5. Nu fi arogant. Odată ce ai început să te simţi mai încrezător când vorbeşti cu ea, subconştientul tău s-ar putea să-ţi dea impulsul de a deveni măreţ. Fă în aşa fel încât să fii modest şi stai calm. Nu va fi impresionată de poveşti în care te lauzi şi arăţi cât de plin de tine eşti. Întotdeauna fi mai interesat în ceea ce are ea de spus. O poţi plictisi cu schemele de parkour sau cu centură neagră la karate mai târziu.

 • Impulsul de a te da mare vine, de obicei, din cauza nervilor. Învaţă să-ţi controlezi emoţiile. Având în vedere că eşti online, dacă ai nevoie de timp poţi inventa o scuză precum că sună telefonul sau că trebuie să te duci la masă.
 • Aminteşte-ţi că este vorba despre ea şi arată-i interesul tău. Ulterior, va proceda similar şi te va întreba despre tine. Doar ai răbdare.

6. Nu fi nepoliticos, grosolan sau nesimţit. Glumele pe care le faci cu prietenii tăi nu înseamnă că vor fi amuzante când le spui unei fete, în special dacă nu o cunoşti. Nu folosi glume cu înjurături sau limbaj explicit. Până nu o cunoşti suficient de bine şi vezi că nu o deranjează asftel de glume, nu te abate de la regula de mai sus. În 9 cazuri din 10, vei vedea că trebuie să conversezi diferit cu o fată decât cu un băiat.

 • Evită să faci remarci insensibile. Păstrează-ţi calmul şi oferă răspunsuri înţelepte şi raţionale.
 • Nu critica lucrurile care îi plac şi evită polemicile.
 • Dacă îţi trimite un mesaj, o imagine sau un link cu ceva care ea consideră că este drăguţ sau patetic, fii politicos şi confirmă-i sau, eventual, spune ceva neutru precum “este interesant”.

7. Fii prietenos, nu enervant. Nu o dispera tot timpul cu mesaje. Oferă-i spaţiu şi las-o şi pe ea să-ţi trimită mesaje. Este mai bine să se întrebe ce faci decât să se îngrijoreze dacă eşti iar online. Mai puţin este întotdeauna mai bine.

8. Evită să-i spui că o plăci mai mult decât o prietenă până nu vă întâlniţi în realitate. După ce prietenia voastră se consolidează şi crezi că te place mai mult decât prieteni, iar sentimentul este reciproc, poţi începe să flirtezi elegant şi subtil.

9. Invit-o în oraş. Dacă ai ajuns la un stadiu în care consideri că ea este o persoană pe care ai vrea să o cunoşti şi să va vedeţi faţă în faţă, invit-o undeva. Nu trebuie să fie romantic sau prea grandios. Doar întreab-o dacă ar vrea să ieşiţi cândva să va plimbaţi, să vedeţi un film sau să beţi o cafea. Întâlniţi-vă într-un loc public care să-i ofere sentimentul de protecţie. Dacă evită, spune-i că nu te deranjează dacă îşi aduce o prietenă.

 • Este posibil să te refuze dar asta nu înseamnă că s-a terminat. Spune “ok, poate altă dată”, dar continuă să vorbeşti cu ea ca de obicei. S-ar putea să aibă nevoie de timp să-şi facă curaj să te întâlnească, sau vrea doar să te testeze.

Sfaturi

 • Încearcă să inspiri încredere. Dacă îţi pune întrebări, fii atât de deschis pe cât te simţi confortabil, dar nu o minţii sau spune aberaţii. Dacă vrei să cunoşti o persoană, trebuie să fii deschis.
 • Pe de altă parte nu fi o carte complet deschisă. Unele persoane intră într-o relaţie doar pentru interese personale şi este posibil să te şantajeze ulterior cu diferite infromatii sensibile. Nu-i oferii date ce ţin de securitate şi evită să vorbeşti cu persoane care îţi cer bani.
 • Lasă dragostea şi gândeşte raţional. Nu ai cum să ştii din prima dacă măcar este o persoană cu care vrei să te întâlneşti. Şi chiar când afli, este posibil să-ţi fie teamă să te întâlneşti cu ea, sau viceversa. Începeţi treptat şi nu grăbiţi lucrurile.

Avertizări

 • Dacă nu întreabă niciodată despre tine sau despre interesele tale, renunţă. Într-o astfel de conversaţie trebuie să existe reciprocitate. Probabil nu este interesată de tine.
 • Nu îi pune prea multe întrebări sau se va simţi că la interogatoriu.
 • Nu folosi fecebook-ul pentru a urmări sau insulta persoanele. Dacă te reclamă, este posibil să te trezeşti cu poliţia la uşă.

15 Răspunsuri

 1. Alex

  “Pasul 7. Las-o si pe ia sa iti scrie. ” Fetele traiesc cu o regula, ele nu scriu niciodata primele

 2. larisa

  eu yic ca intotdeauna barbatul trebuie sa te bage in seama

 3. Caval Claudiu

  Asteas prostii..trebe sa scri corect , sa fi sincer și deschis cat e de lunga plapuma,aproape, sa fi glumeț și sa fi increzator.. trebe sa ai asta în tine nu sa ți se spună altfel nu rezolvi nimic… fetele sunt ca versurile…le faci din probe ..

 4. Edi

  Ești cam analfabet man , scuzele mele , însă te dai mare gongoi că ești deștept și tu zici “trebe”. :)) Fuck that shit bro. Ești cringe.

 5. Alexandru

  I-am scris unei fete pe whatsapp si nici nici macar nu a văzut mesajul.Ce sa fac? Doar am salutat-o și nici măcar nu s-a uitat la mesaj.

Lasă un răspuns

Comentariile au fost dezactivate.