Emigrarea în SUA poate fi un proces foarte dificil. Fie că vrei o viaţă mai bună, să fii aproape de un membru din familie, sau doar pentru a începe o nouă viaţă, acest ghid te va îndruma spre alegerea căii corecte. Statele Unite ale Americii întâmpină cu căldură oamenii din toate culturile şi colţurile lumii, fiind o ţară construită de emigranţi. Există nouă moduri prin care poţi obţine visa pentru a locui şi trăi în SUA.

Emigrarea în SUA şi împlinirea visului american.

1.

Căsătoria (sau logodnă) cu un cetăţean american.

 • Imediat după căsătorie poţi aplica pentru Green Card (rezidenţă permanentă).
 • Cererea trebuie depusă la USCIS (United States Citizenship and Immigration Services).
 • Dacă logodnicul/logodnica ta are doar Green Card, atunci el/ea nu este cetăţean american, ci rezident permanent, şi poate, cel mult, să solicite ca tu să devii rezident permanent. Acest proces nu este eficient deoarece de obicei durează 5 ani.
 • Odată căsătorit cu un cetăţean american şi depusă cererea, variând în funcţie de biroul USCIS, durează în jur de 6 luni şi 2 ani.
2.

Ai abilităţi necesare Statelor Unite, în domenii precum ştiinţă sau medicină. O diplomă universitară este obligatorie. Sau ai abilităţi de super specialist cu cel puţin 12 ani de experienţă. (Viză H)

 

3.

Ai un angajator care doreşte să te transfere. Chiar dacă angajatorul doreşte să facă o fapta bună, trebuie să fii fost în mod continuu timp de 1 an din ultimii 3 ani care perced solicitarea vizei, într-o poziţie de conducere sau managerială, altfel te încadrezi la categoria 2. (Viză L)

4.

Câştigi un Green Card la loteria vizelor.

 • Participarea la această loterie este gratuită, iar toate site-urile care cer bani pentru asta sunt escrocherii.
 • Înscrierea se face, de obicei, doar în luna octombrie.
 • Trebuie să aveţi diplomă de bacalaureat sau minim doi ani de muncă în ultimii 5 ani, într-o ocupaţie care presupune pregătire profesională.
5.

Deţii sau cumperi o afacere. Afacerea trebuie să aibă o valoare minimă de 150.000$ (cu cât mai mult, cu atât mai bine). (Viză E-2)

 

6.

Eşti investitor. Investiţia trebuie să fie de minim 500.000$ şi trebuie să creeze minim 10 locuri de muncă.

 • Nu este necesară experienţă în management sau afaceri.
 • Durează între 10 şi 14 luni pentru a obţine Green Card tu şi familia ta.
 • Obţii cetăţenie americană în 5 ani.
7.

Ai rude apropiate (mamă, tată, frate, soră) care sunt cetăţeni americani şi te vor sponsoriza.

 • Durează între 2 şi 12 ani.
8.

Eşti reprezentant religios (preot, călugăr, etc). Această viza se oferă cu scopul unic de a lucra pentru organizaţii non-profit sau confesiuni de bună credinţă. (Viză R1)

 

9.

Azil politic. Este cazul în ţările cu război, persecuţii sau terorism.

 

Sfaturi

 • Odată obţinut green card-ul, dacă vă înrolaţi în armata americană, veţi primi cetăţenie în 6 luni. În mod normal durează 5 ani.

6 Răspunsuri

 1. Uliana

  Buna cine ma poate ajuta sa ajung in Sua cu familia va rog sa-mi scrieti
  Multumesc!

 2. Marius

  Serios? Doar prin unul din ca*aturile astea poti ajunge sa traiesti in state? Deci cu alte cuvinte sunt sanse extrem de slabe… La loteria aia banuiesc ca participa mii de romani… Deci sunt sanse extrem de mici sa castigi un green card. Nu inteleg de ce nu exista o metoda mai simpla. Trebuie sa cer azil politic? Deci trebuie sa mint ca am fost persecutat in tara mea. Cat de stupid. Pot sa-mi iau adio de la visul asta de a trai in SUA. Credeam ca suntem in secolul 21. Cand de fapt traim in antichitate. Ca sisteme ma refer. Au ramas la fel de complicate si infecte. Deci singura mea dorinta adevarata dintotdeauna si singurul meu scop in viata s-a dus pe p*la in momentul in care am aflat aceste detalii. Credeam ca totul va fi simplu. Ajung acolo cu avionul, inchiriez un apartament, caut un job, obtin rezidenta, cetatenia si aia e. Nu am nici o sansa. Nu am 150.000$.. Nu sunt preot.. Treaba cu azilul mi se pare foarte josnica si fara garantie.. Nu am cum sa ajung intr-o pozitie de conducere si nici nu vreau neaparat.. Nu am diploma universitara.. Nici nu vreau sa am.. Nu o sa ma casatoresc cu una de pe acolo doar ca sa devin cetatean.. Si asta mi se pare josnic.. Foarte trist. Nu stiu cum s-au simtit altii dupa ce au citit aceste “optiuni”, dar mie mi-a trecut viata prin fata ochilor. Am scris toate astea mai mult ca sa ma descarc. Puteti sa comentati cum vreti. Pentru mine viata se cam termina aici.. Nu practic… Nu o sa ma sinucid. Doar ca o sa duc o viata foarte trista si plina de stres.. Cu regrete si vise distruse. Am 22 de ani… Si aparent.. Orice as face.. Nu voi ajunge niciodata in state.. Si daca nu ajung pana la 25.. Atunci degeaba mai ajung. Ce rost are sa ajung pe la 28-30 cand o sa am timp doar pentru job si eventual familie.. N-o sa ma pot bucura la maxim… Fara timp pentru calatorii si nopti pierdute… Vacante in Miami, Los Angeles, New York.. Etc. Nu ma bagati in seama. Astea sunt gandurile mele in momentul asta si imi prinde bine sa le scriu. Asa mai reusesc sa ma descarc putin.

Lasă un răspuns

Comentariile au fost dezactivate.