Fostul partener, un ghimpe în coaste?

După ce te vei despărţi, fostul tău partener nu se va opri să te urmărească, să-ţi trimită mesaje şi să-ţi vorbească. Îţi sună familiar? Unii foşti parteneri pot fi chiar foarte enervanţi, în special dacă tu te-ai despărţit de el, iar acesta vrea să vă împăcaţi. Poate că şi tu vrei să vă împăcaţi, dar şti că ar fi o situaţie jenantă şi că este o alegere greşită. În altă ordinea de idei, trebuie să fii capabil/ă să-ţi eviţi fostul partener, şi repede!

1.

Aminteşte-ţi care e rutină fostului tău partener. Stai  distant/ă faţă de clasa lui şi evită sălile în care îl vezi. Dacă îl întâlneşti, ignoră-l.

 

2.
Nu te du la meciurile/recitalurile lui. Încearcă să eviţi locurile în care şti că îşi pierde timpul. Dacă ei/lui îi place să stea într-un anume cartier, încearcă să-l eviţi.

3.
Blochează-l pe reţelele de socializare. Câteva exemple sunt Facebook, Twitter sau Instagram. Dacă este posibil, blochează-l şi pe telefon.

4.
Fă-ţi altă iubită sau iubit. Dacă încă nu ţi-ai revenit de la despărţire, asta te-ar putea ajuta să uiţi de el şi să simţi ce înseamnă iubirea din nou. De asemenea, îi va arăta fostului/fostei că ai trecut mai departe, şi că nu vreţi să va împăcaţi.

5.
Dacă toate astea eşuează, vorbeşte cu un adult. Este posibil că fostul/fosta ta să aibă o obsesie sau o problema mintală şi să fie necesar să obţii un ordin de interdicţie. Dacă nu poţi trece peste despărţire, vorbeşte cu un psiholog.

Sfaturi

  • Ignoră toate încercările fostului de a vorbi cu tine.
  • Nu le spune prietenilor tăi că încerci să-l eviţi. Este posibil ca acestora să le “scape” informaţia, ajungând la urechile fostului iubit/fostei iubite.
  • Dacă stai cu el în bancă, vorbeşte cu un profesor si roagă-l sa te mute.

Avertizări

  • Dacă te loveşte sau agresează, vorbeşte cât mai repede cu un adult.
  • Nu-l lăsa să ştie ce simţi.

Lasă un răspuns

Comentariile au fost dezactivate.